Deniz Hümmet satte tre mål i Djurgårdens storseger borta mot Brommapojkarna.
Deniz Hümmet satte tre mål i Djurgårdens storseger borta mot Brommapojkarna. - Foto: Christine Olsson/TT

Hattrick för Hümmet – sänkte BP

Han stod på två mål i allsvenskan inför bortamötet med Brommapojkarna. På Grimsta satte Deniz Hümmet tre. Vi är solida och jobbar som ett kollektiv, säger hattrick-skytten efter Djurgårdens 5–0-seger.


Mållös knallade han in i omklädningsrummet efter den första halvleken. Nästa gång Deniz Hümmet klev in i rummet på Grimsta var det som hattrick-skytt

27-åringen satte snyggt 2–0 i början av andra, lyfte elegant bollen över målvakten Filip Sidklev till 3–0 och satte 4–0 på straff.

Ett hattrick som betyder att anfallaren, ny från Kalmar FF inför säsongen, står på fem mål efter nio allsvenska matcher.

— Jag tycker att vi börjar bra och trycker ner dem. Vi är solida och jobbar som ett kollektiv, säger Hümmet till Discovery+.

— Efter att vi fick in ettan så växlade vi upp i andra.

Segern innebär att Djurgården har fyra raka segrar – matcher där laget dessutom inte har släppt in något mål.

Senast klubben gjorde något liknande i allsvenskan var 2019. Då nådde de sex raka matcher och avslutade säsongen med glädjescener i Norrköping.

Just försvarsspelet lyfter Deniz Hümmet som en viktig faktor för fortsättningen av säsongen.

— Håller man nollan så har man stor chans att vinna. Vi har finslipat offensiven de senaste två matcherna, det ser man också på att vi gör fler mål. Får vi ihop båda delarna så blir vi svåra att stoppa, säger han.

Om det blir ett liknande säsongsslut som 2019 återstår att se men förutsättningarna är tuffa då Malmö FF, som fick 1–0 hemma mot Gais, toppar allsvenskan fem poäng före Djurgården.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!